05.mai.21

Gannturene avlyser alle cruise sommeren 2021

Gannturene avlyser alle cruise sommeren 2021

Koronapandemien preger fremdeles hele verden og berører oss alle. Vi på Skoleskipet Gann velger derfor å avlyse begge våre to planlagte cruise sommeren 2021.

Alle cruiseskip langs norskekysten må forholde seg til veiledere for kystcruise langs norskekysten. Den ble sist revidert i oktober 2020 og skulle blitt revidert på ny i midten av mars, men ble så utsatt til 1. mai. Nå har vi fått beskjed om en ny utsettelse på ubestemt dato.

Det betyr av regelverket vi må forholde oss til per i dag tilsier bla at vi kun kan gå med halvparten så mange passasjerer, strenge krav til avstand og alle passasjerer må deles inn i kohorter. De ulike kohortene kan ikke ha noe kontakt med hverandre. Samlet sett gjør disse føringene som myndigheten gir det umulig for oss å gjennomføre det planlagte cruiseprogrammet for sommeren.

Vi beklager ulempen dette medfører, men tror alle har forståelse for dette i den usikre tiden vi lever i.

Neste år kommer det en ny cruisesesong, og vi har allerede startet med å planlegge detaljene. Vi vil i løpet av tidlig høst, presentere et spennende program for 2022. Vi kan allerede nå fortelle at det vil inneholde Nordkappcruise (lik turen som skulle vært i 2021) og et cruise vest i havet.

I forbindelse med avlysing av sommerens cruise ønsker vi å tilbakebetale til dere innbetalt depositum. Alle påmeldte passasjerer har får omtrent likelydende beskjed på e-post eller på brev i posten (Det kommer om noen dager). Om noen ønsker å la depositumet stå og bruke det til et av våre sommercruise i 2022, er det mulig. For de som hadde bestilt plass på Nordkappturen, tilbyr vi mulighet for å beholde plassen (lugaren) videre til Nordkappturen i 2022. Turen til Nordkapp neste år vil fortsatt ha fokus på Hans Nielsen Hauge, og Tor Øyvind Skeiseid vil være i spissen for reiselederne. Vi vil ta kontakt når programmet for 2022 er klart.

Det er også mulig å gi depositumet som en gave til Skoleskipet Gann. Vi kan opplyse om at avlysing av sommerturene våre medfører et betydelig inntektstap. Foreløpig ser det ikke ut til at de statlige kompensasjonsordningene, vil gi noe særlig hjelp til inndekking av tapte inntekter i denne forbindelse.
 
Med vennlig hilsen
                                                               
Geir Danielsen                                                                                              
Daglig leder       

Øyvind Bårdsen
Styreleder         

PS: Vår samarbeidsparter plussreiser er underlagt andre regler en oss som seiler med cruiseskip. Ta en titt på det tilbudet de har i sommer, kanskje finner du et godt alternativ? 
 
Gannturene avlyser alle cruise sommeren 2021

Flere nyheter

Årsmøte i USKF -referat
16.apr.24

Årsmøte i USKF -referat

Årsmøtet for Unge Sjømenns Kristelige Forening ble avholdt 9. april 2024 kl 18.00 om bord på MS GANN
Årsmøte i USKF -referat
Vårtokt 2024
03.apr.24

Vårtokt 2024

Vårtoktet vårt går alltid til utlandet og i år skal vi til Rotterdam i Nederland og Esbjerg i Danmark. Her kan dere se reiseruten vår.
Vårtokt 2024
Ledige stillinger som miljøarbeidere
02.apr.24

Ledige stillinger som miljøarbeidere

Er du utadvendt, glad i å snakke med ungdommer og liker og være med dem?
Ledige stillinger som miljøarbeidere