Skoleskipet-Gann-logo-horisontal
Danning og utdanning i et maritimt miljø
Skoleskipet-Gann-logo-horisontal

Et spennende år på Skoleskipet Gann!

VG 2: Maritime Fag

VG 2: Maritime Fag
Fra høsten 2007 startet vi opp med VG 2 Maritime Fag med fordypning dekk og maskin.
Opptaksgrunnlag: Fullført 10 årig grunnskole og VG 1 Teknikk og Industriell Produksjon eller VG 1 Elektrofag.

Fordypning dekk
Dette er første trinn på veien mot en utdannelse som dekkoffiser. På denne linjen vil du få både teoretisk og praktisk kunnskap i sjøfartsfagene. VG 1 TIP + VG 2 Maritime fag + 2 års lærlingtid vil gi deg fagbrev som matros. Deretter kan du søke deg videre på 2-årig maritim teknisk fagskole. Etter endt maritim teknisk fagskole er du ferdig utdannet til skipsoffiser; Styrmann. Elevene på VG 2-nivå får godkjent sikkerhetskurs for skip og offshore.

Fordypning maskin
Etter VG 2 kan du fortsette med 2 års læretid og så løse fagbrev som motormann. Etter at du har fått fagbrev kan du fortsette på 2-årig teknisk maritim fagskole. Fullført teknisk maritim fagskole gir utdannelse som skipsoffiser; Maskinist. Elevene på VG 2 nivå får et godkjent sikkerhetskurs for skip og offshore.

Vi har som mål at du skal få en spesielt grundig teori- og praksisundervisning i og med at vi er på et skoleskip. Som elev på VG 2 maritime fag vil du få god anledning til praksis med maskin- og brovakttjeneste ombord. Du vil også lære om alle andre rutiner på et skip. Derfor får du nå begge fordypningsfagene på VG2 Maritimefag på Skoleskipet Gann.

VG 2 undervisningen
Vi har klasserom, elektrolab og verksteds-hall i vårt skolebygg på land. I tillegg så vil du få mye av undervisningen direkte i maskinrommet og på broen om bord. Fordypning dekk får god innføring i bruken av alle tekniske instrumenter som finnes på broen på M/S Gann. De siste årene har skoleskipet spesielt investert i nye tekniske hjelpemidler på broa, bl.a elektroniske kart. Tilsvarende får maskinelevene oppleve en reel hverdag i et moderne maskinrom. Så mye som mulig av opplæringen og praksis vil skje om bord i skoleskipet. Hver dag har du, som elev, plikter og ansvar om bord. Du vil også være ansvarlig for brann- og vaktrunder, som går på turnus blant alle elevene. Når vi er ute på tokt, vil du få gå brovakter og maskinvakter sammen med skipets offiserer.
 
DSC00890
DSC00498
DSC00882
bok

Skole

Skoleskipet Gann- Danning og utdanning i et maritimt miljø. Velkommen til et spennende skoleår på skoleskipet M/S Gann!
bat

Cruise

 Hos oss står fellesskapet, miljø og gode opplevelser i fokus, både om bord og i land på spennende steder. Når er det din tur til å blir med?
man

Maritime konvensjonsfag

Skoleskipet Gann arrangerer kurs for skipsnæringen