Kielkanalen '23

13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen

13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen

Når vi inviterer på cruise gjennom Kielkanalen er ikke det bare på grunn av den flotte turen gjennom Nord-Ostsee-Kanal som kanalen egentlig heter, men også på grunn av de flott havnene i Nord-Europa. 

13. juli 2023 
Innsjekking starter klokken 08.00 og vi ønsker at alle er om bord og har funnet frem til sin lugar før klokken 10.30. Før avgang har vi en sikkerhetsøvelse – slik at alle skal vite hvordan vi forholder oss til en nødsituasjon.  
 
Gann har avgang fra Stavanger klokken 12.00 og vi bruker ettermiddagen og kvelden til å bli bedre kjent med skipet, reiselederne og med hverandre. Ut på kvelden er vi i Nordsjøen med kurs for Danmark.  

14. juli 
Vi lager et variert program denne formiddagen og bruker hele skipet på veien inn mot Esbjerg i Danmark. Vil du høre et foredrag, bibelundervisning, lære noe nytt praktisk eller bare sitte på dekk med en god bok- så kan du det. Rett etter lunsj setter vi trossene i land i Esbjerg – Danmarks energihovedstad. Her kan du rusle i koselige gater, eller bli med på utflukter til Ribe – Nordens eldste by eller hva med å gå en tur langs stranden på guidet tur til «Mennesket ved havet»? Fire 9 meter høye statuer som ser ut over Nordsjøen. Gann kaster loss og vi serverer middag klokken 20.00.  

15. juli 
Denne formiddagen seiler vi inn elven Elbe og vi legger til på Überseebrugge i Hamburg klokken 12.00. Gann ligger midt i det oppgraderte havneområdet, med gangavstand til fabelaktige Elbfilharmonien- Hamburgs nye konserthus, til den Norske sjømannskirken og det historiske sentrum ligger bare to minutter unna med trikk, drosje eller el-sparkesykkel. Utflukter i Hamburg om ettermiddagen, og de som ikke er redde for å være sent opp om kvelden blir det organisert tur til  Planten un Blomen, parken som er kjent for vakre blomster og vann og lyskonserten etter solnedgang.  

16. juli 
Det er søndag – og vi besøker den Norske Sjømannskirken for å gå på Gudstjeneste. Sjømannskirken ligger 450 meter fra kaien der Gann ligger, og det er en hyggelig sparestur.  Etter Gudstjenesten kan du velge å bli med på båttur i havneområdet i Hamburg. Klokken 16.00 kaster vi loss og starter på turen ut Elbe og Brunsbuttel som er slusene inn i Kiel -kanalen. Vi går inn i kanalen ca klokken 20.00 og det blir en fascinerende kveld, med bølgende kornåkrer, små «dorfer» og tyske motorveier på begge sider av skipet.  

17. juli.  
Ca klokken 01.00 passerer vi Kiel og er ute av kanalen. Det er ikke sluser på kanalens Østersjøside. Formiddagen bruker vi om bord, og vi gjentar programmet med valgfrie programposter. Klokken 14.00 er vi til kai i Warnemünde – havnebyen til Rostock. Warnemünde er en utpreget maritim by, og har mange cruiseanløp. Her kan dere rusle langs flotte kanaler og se på gamle skuter og ta en kaffe på en av de hyggelige cafeene. Vi arrangerer utflukter begge dager vi er i Warnemünde.  

18. juli. 
Vi ligger i sjarmerende Warnemünde helt til klokken 19.00. Det blir arrangert utflukter – både korte og lange. Er det i dag du skal ta med badehåndkle og prøve en av byens endeløse strender? Byen er en favoritt for badeglade tyskere og vannet holder gjerne opp mot 20oC . Gann har avagang klokken 19.00 og kurser for Frederica i Danmark. 

19. juli. 
Det var den danske kongen Fredrik III som grunnla byen, som også bærer hans navn. Allerede i 1650 fikk Fredericia byrettigheter, naturlig nok der den ligger sentralt plassert lang Lillebælt og nær overfarten til Fyn. Gann ankommer rett etter frokost – eller morgenmad som de sier i Danmark. Vi skal ha utflukter – både korte og lange hele denne dagen. Gann går fra Fredericia klokken 22.00.  

20. juli.  
I løpet av natten har Gann tatt seg opp gjennom Århus bugt, passert Samsøe og kurser for Skagen. Etter frokost skal vi for siste gang på dette cruiset velge programposter selv og etter middag legger vi til kai på den nye «Krydstoktkaien» i Skagen. Vi bruker ettermiddagen i denne lille, gule byen – helt nord i Danmark. Du kan være med på utflukt og se bildene til Skagen malerne, eller hva med å reise helt ut til Grenen og stå med en fot i Skagerak og en fot i Kattegat? Gann har avgang fra Skagen 19.00. 

21. juli.  
Siste dag om bord, og vi bruker dagen til å oppsummere litt. Har du besøkt broen eller det splitter nye maskinkontrollrommet vårt? Hvordan driver vi skolen og hva gjør egentlig USKF?  Gann kommer til Tømmerodden med gangveien ute og landlov klokken 15.00.  
 
Daglige rutine: 
07.30 – 09.00 Frokost (Samling 08.15) 
13.00 – 14.30 Lunsj/middag  
19.00 – 21.30 Kveldsbuffet/middag  
(Endringer kan komme)  

Morgentrim på soldekk – nesten hver dag klokken 09.00 
Avisen SjøGANNg kommer ut hver morgen, med oppdatert dagsprogram, bilder, konkurranser og hilsener.   
 

13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
13 - 21 juli Cruise i Nord-Europa, gjennom Kielkanalen
Priser
Priser
Priser
Priser

Priser

Kategori 1: 25 990,- per person
Kategori 2: 24 990,- per person
Kategori 3: 23 990,- per person
Kategori 4: 22 990,- per person

Alle priser er per person, inkluderer full pensjon og alt program om bord.
Utflukter og evt forsikringer kommer i tillegg.
OBS! Ved ekstraordnære pristigninger på f.eks mat eller drivstoff, forbeholder vi ss retten til å øke prisene. Se reisevikår
For å bestille trykk på knapp under:
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier

Lugarkategorier

1a: Dobbel utvendig med to køyer på dørken. 
1b: Enkel utvendig 
2a: Dobbel utvendig med over- og underkøy 
2b: Dobbel innvendig med to køyer på dørken 
3a: Trippel utvendig med to køyer på dørken og en overkøy 
3b: Enkel innvendig lugar 
4a: Dobbel innvendig lugar med over- og underkøy 
4b: Trippel innvendig med to køyer på dørken og en overkøy 

Du finner kart over lugarene her
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Reiseledere
Reiseledere
Reiseledere
Reiseledere

Reiseledere

Reiseledere på dette cruiset er 
Mirjam Ydstebø
Eva og Svein Arne Lindø
Anne Lise Matre og Odd Hanssen Matre

Morten Samuelsen skal være musikalsk reiseleder


 
rutekart%20kielkanalen
plussreiser
Gannturene samarbeider med Plussreiser om markedsføring, turplanlegging og reiseledere. 
rgf-logo_7c60
Gannturene er medlem av Reisegarantifondet. 
En film som viser litt av hva Skoleskipet Gann kan tilby av sommerseilaser, dagseilinger, charterturer og arrangementer!
scottish-highlander-2021-08-29-23-16-59-utc
Cruise til Skottlands østside
11150653_10152754580626120_4124501624740690384_n
Vanlige spørsmål - og svar