Søknadsskjema

skjermbilde s%c3%b8kerportalVi bruker søkerportalen til iSkole, og du finner den ved å trykke på "SØKNADSKJEMA" lenger nede på siden. 
Du må logge deg på med ditt personnummer. Har du ikke brukt iSkole før, må du trykke på "Registrer deg" for å komme videre. Systemet husker deg til neste gang, og det er lett å rette opp eller endre noe i søknaden din. 
Vi bruker e-post til å kommunisere med søkeren - den e-postadressen du oppgir må være gyldig og bør sjekkes jevnlig. 

Husk at du alltid må søke på skole i ditt hjemfylke - i tillegg til søknaden din til Skoleskipet Gann, I Rogaland er det mulig å søke hos oss via VIGO, da må du i så fall sette Skoleskipet Gann på 1. plass,  men vi anbefaler alltid at man søker på vårt søknadsskjema her. Da er du helt sikker på at søknaden kommer frem.  
Vi anbefaler at søkere til VG2 sjekker om de oppfyller kravene til helseerklæring for sjøfolk, slik at de vet at de kvalifiserer til lærlingeplass til sjøs. 

Dette må du ha klar før du søker: 
Søkere til VG1: Karakterutskrift fra 1. termin 10. klasse (Julekarakterer) + standpunkt fra 8. og 9. klasse. 
Søkere til VG2: Karakterutskrift fra 1. termin VG1. (Julekarakterene)
NB! Karakterutskrifter må vise fullt navn. Vi ønsker helst vedleggene i PDF-format. Bruk gjerne en mobilskanner (Android / iPhone)
 

SØKNADSSKJEMA (Åpner 22.12.2023) 


Søknadsfrist 1. mars 2024. Søkere som søker på særskilt grunnlag må søke før 1. februar 2024. 
OBS! Vi ønsker å gi våre elever svar på søknaden til skoleskipet før de reiser på sommerferie, har vi praktisert å ha karakterer fra 1.termin som et utgangspunkt. Det er nødvendig å presisere at dette er et foreløpig inntak. Eleven får fast skoleplass under forutsetning av et tydelig samsvar mellom 1. og 2.termins karakterutskrift; med fravær, ordens- og oppførselskarakter og karaktersnitt. Elever som ikke fyller kriteriene, må gi fra seg plassen sin til kvalifiserte søkere. Under slike omstendigheter betales innmeldingspengene tilbake til eleven.

Våre skoletilbud

IMG_5683

VG 1: Teknologi- og industrifag (TIF) 

Teknologi- og industrifag (TIF) som etter den nye reformen vil være utgangspunkt for mange muligheter på VG 1-nivå. Programområdet erstatter det som tidligere het Grunnkurs Mekaniske Fag / TIP. Med TIF kan du blant annet søke deg videre på VG 2 Maritime Fag med fordypning i maskin eller på dekk. Opptakskrav: Fullført 10-årig grunnskole. 
Les mer
 

VG 1: Elektro og datateknologi

VG1 elektrofag er også inngang til Maritime fag. Maritim sektor er i stor endring og elektrisk drift på skip blir mer og mer utbredt. Skoleskipet Gann vil gi elevene kompetanse som er etterspurt hos morgendagens sjøfolk, vi tilbyr derfor også  VG1 Elektro- m/YFF i TIF/maritime fag som inngang til maritime fag.  Opptakskrav: Fullført 10-årig grunnskole. 
Les mer
 

VG 2: Maritime Fag


Dette er første trinn på veien mot en utdannelse som dekk- eller maskinoffiser. På denne linjen vil du få både teoretisk og praktisk kunnskap i sjøfartsfagene. VG1Elektro / VG 1 TIF + VG 2 Maritime fag + 2 års lærlingtid vil gi deg fagbrev som matros eller skipsmotormekaniker. Deretter kan du søke deg videre på 2-årig maritim teknisk fagskole eller 3 årig bachelor på en høyskole (Y-veien) . Etter endt maritim teknisk fagskole / høyskole er du ferdig utdannet til skipsoffiser. Elevene på VG 2 får godkjent alle kurs for skip og offshore. Opptakskrav: VG1 TIF eller VG1 Elektro
Les mer