Skottland 2023

Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023

Skottlands østside 2 - 10 juli 2023

Bli med Skoleskipet Gann til en havn vi aldri har vært i før – og en som vi har vært mange ganger før.  Dette sommercruiset skal utforske Skottlands østside, der hvor mange av byene ligger og vi skal besøke Dundee for aller første gang! OBS! Vi har gjort en endring på ruten vår. Vi går til Aberdeen i stedet for Montrose. 

2. juli
Innsjekking starter klokken 18.00 og vi ønsker at alle er om bord og har funnet frem til sin lugar før klokken 20.30. Det blir sikkerhetsøvelse før avgang – slik at alle skal vite hvordan vi forholder oss til en nødsituasjon. Gann har avgang fra Stavanger klokken 22.00 og har vår første natt om bord på vei ut i Nordsjøen.

solveig l3. juli
Vi har en hel dag i sjøen og starter med en bli kjent samling før middag og deltar på valgfritt program etter. Vil du høre et foredrag, bibelundervisning, lære noe nytt praktisk eller bare sitte på dekk med en god bok- så kan du det. Denne dagen skal Solveig Leithaug holde konsert for oss!
Å være om bord i et skip en hel dag gjør noe med hvilepulsen – ingen telefoner eller andre forstyrrelser. Bare havet, måltider og det programmet du vil være med på.
4. juli
Vi ankommer Kirkwall på Orknøyene ved frokosttid. Kirkwall er en favoritthavn for Skoleskipet Gann og det er ikke tilfeldig. Enten du vil rusle i de koselige gatene, besøke den fabelaktige St. Magnus katedralen eller være med på en av de spennende utfluktene vi har på Orknøyene. Vi har avgang og middag klokken 20.00.
5. juli
Vi seiler gjennom natten og formiddagen langs den skotske kysten, inn fjorden Firth of Tay og klokken 16.00 har vi ankomst i Dundee. De gamle pikterne kalte byen Alec-tum som rett og slett betyr «Et vakkert sted». Vi bruker ettermiddagen på egen oppdagelses ferd, og anbefaler en tur langs det nyrenoverte havnedistriktet, kanskje med en tur om bord i ishavsskuta til Robert F Scott, RRS Discovery. Vi ligger til kai i Dundee over natten.
6. juli
Vi ligger hele dagen til kai i Dundee, og du kan bli med på korte eller lange utflukter i byen eller i området rundt. Hva med en tur til kystbyen St Andrews? Eller et slottsbesøk i grevskapet Angus? Gann har avgang fra Dundee klokken 22.00.
7. juli
I løpet av natten har vi seilet enda lenger sør, og faktisk passert grensen til England. Klokken 10.00 legger vi til kai i Tyne, som er havnebyen til Newcastle. Her har vi utflukter, blant annet til «The holy Island of Lindisfarne» og kortere utflukter i området rundt Newcastle. Gann har avgang fra Tyne klokken 21.00.
8. juli
Aberdeen er en kjent havn for Gann og vi legger til kai klokken 09.00. Opprinnelig plan var at vi skulle gå inn til nabobyen Montrose, men det ble for mange utfordirninger med høyvann og lavvann, at vi så oss nødt å gå til Aberdeen i stede for. Montrose ligger 30 minutter unna med tog.  Aberdeen er et yndet mål for de som er glad i å handle, med flere store varhus og fine butikker eller du kan bli med oss på en spennede utflukt. Gann har avgang fra Aberdeen klokken 21.00.
9. juli
Før vi er hjemme i Stavanger har vi en hel dag i sjøen. Det kan godt hende vi ser noen av oljeinstallasjonene langs etter ruten? Om formiddagen har vi valgfritt program, på samme måte som på turen over og etter middag holder vi basar.
10. juli
Gann ankommer Stavanger og Tømmerodden tidlig om morgenen, og gangveien er åpen fra 07.30. Under frokosten oppsummerer vi kort og sier takk for følget denne gangen.

 
Daglige rutine: 
07.30 – 09.00 Frokost (Samling 08.15) 
13.00 – 14.30 Lunsj/middag  
19.00 – 21.30 Kveldsbuffet/middag  
(Endringer kan komme)  
Morgentrim på soldekk – nesten hver dag klokken 09.00 
Avisen SjøGANNg kommer ut hver morgen, med oppdatert dagsprogram, bilder, konkurranser og hilsener. 

Mette og Roger Sørensen er våre musikalske reiseledere
presse beh

Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Skottlands østside 2 - 10 juli 2023
Priser
Priser
Priser
Priser

Priser

Lugarkategori 1:  23 990,-
Lugarkategori 2: 22 990,-
Lugarkategori 3: 21 990,-
Lugarkategori 4: 20 990,-
Alle priser er per person, inkluderer full pensjon og alt program om bord.
Utflukter og evt. forsikringer kommer i tillegg.

OBS! Ved ekstraordnære pristigninger på f.eks mat eller drivstoff, forbeholder vi ss retten til å øke prisene. Se reisevikår
For bestilling trykk på knapp under:
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier

Lugarkategorier

1a: Dobbel utvendig med to køyer på dørken. 
1b: Enkel utvendig 
2a: Dobbel utvendig med over- og underkøy 
2b: Dobbel innvendig med to køyer på dørken 
3a: Trippel utvendig med to køyer på dørken og en overkøy 
3b: Enkel innvendig lugar 
4a: Dobbel innvendig lugar med over- og underkøy 
4b: Trippel innvendig med to køyer på dørken og en overkøy 

Du finner kart over lugarene her
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Lugarkategorier
Reiseledere
Reiseledere
Reiseledere
Reiseledere

Reiseledere

Reiseledere på dette cruiset er Ernst Baasland, Heidi B og Tor Øyvind Skeiseid, Alfhild Steinsbø Hauglid og Eivind Hauglid. Peter og Cecilie Nord-Hansen fra Danmark.  Solveig Leithaug er med på deler av turen og skal blant annet holde konsert for oss. 
Litt om havnene
Litt om havnene
Litt om havnene
Litt om havnene

Litt om havnene

Kirkwall på Orknøyene
Dette er en favoritthavn for oss på Gann. Avstanden fra Stavanger er kort, og vi får ligge med skipet vår helt inne i den hyggelige byen. Det bor ca. 7500 mennesker her og det er Orknøyenes administrative senter. Sentralt i bybildet er St. Magnuskatedralen, et imponerende byggverk til minne om den norske helgenen Magnus Erlendsson som ble drept på Egilsay i 1115.
Kirkwall har artige små butikker med lokale varer, en ypperlig Fish’n chips sjappe og mange muligheter for gode utflukter. F.eks. til Scapa Flow som var brittisk flåtebase under begge verdenskrigene eller til kapellet de italienske krigsfangene bygde under 2. verdenskrig. Hva med å reise helt tilbake til steinalderen eller se den godt bevarte landsbyen Skara Brae som kanskje er 3000 år gammel?
 
Naturen på Orknøyene er vakker - kulturlandskap og godt drevet landbruk preger øyene. Landbruk, fiske og turisme er hovedinntektene.

Dundee
Dundee er Skottlands fjerde største by, og ligger på nordsiden av fjorden Firth of Tay. Gann ligger på en kai litt utenfor byen, men turistkontoret setter opp shuttlebusser fra kaien til byen, som går med jevne mellomrom under hele oppholdet. Dundee er en moderne skotsk by, som har ca 140 000 innbyggere. Selve sentrum er koselig og intimt, og særlig området langs sjølinjen er oppgradert de siste årene. Her kan du spasere langs fine bryggepromenader, stikke innom V&A museum (Victoria and Albert museum, et flott kunstindustrimuseum) eller du kan gå om bord i RRS «Discovery» - skipet Robert Falcon Scott brukte på sin første ekspedisjon til sydpolen. Byen har gode handlemuligheter og hyggelige kafeer.

Newcastle 
Eller Newcastle upon Tyne som er byens formelle navn er den viktigste byen i Nordøst-England, helt på grensen til Skottland. Innenfor bygrensen bor det i underkant av 300 000 innbyggere, men i hele Tyneside-området bor det i underkant av en million mennesker. Gann ligger i elven Tyne – i en av de mest traffikerte havnene i UK. Her er det travelt med ferger, lastebåter og cruiseskip. Havnen har Shuttlebusser til butikker og kjøpesenter i nærheten, og til T-banestasjonen som tar deg til sentrum på noen minutter.

Området vi ligger har en spennende historie, helt tilbake til Romersk tid, via vikingene og Englands uendelige konflikt med skottene i Nord. Kanskje du vi se Hadrians mur? Muren Romerne begynte å bygge i år 122 - til forsvar mot barbarene i nord, eller se «Angel of the North» - Antony Gormleys 20 meter høye statue. Newcastle er også kjent for alle sine flotte broer, for fotballklubben sin og for Earl Grey te.  

Aberdeen 
Aberdeen er ikke den største byen i Skottland – for det er Glasgow, ikke hovedstad heller – for det er Edinburgh, men kanskje er det den viktigste byen i Skottland? I alle fall økonomisk, for her ligger oljeselskapenes hovedkontorer, helikoptrene til britisk side i Nordsjøen tar av herfra og i havnen ligger supply-båtene tett i tett. At Stavanger og Aberdeen er vennskapsbyer er ikke unaturlig.

Gann ligger i indre havn, med kort gangavstand til Union Square og Union Street hvor du virkelig kan få handlet fra deg. Byens historie går helt tilbake til 1200-tallet og egentlig er det to byer. Old and New Aberdeen og byen kalles ofte for «The cities of Aberdeen» med et innbyggertall på ca 200 000. Slottet Balmoral, der hvor dronning Elisabeth II levde sine siste dager ligger bare 7-8 mil unna. Montrose som var den havnen vi opprinnelig skulle til på dette cruiset ligger ca. 30 minutter sørover med toget. Dessverre var tidevannsproblematikken i Montrose så  pass krevende at vi måtte gå til Aberdeen i stedet for.

Tips! Klikk på overskriften til hvert havn, og se kart over området. 
OBS! Endelig kaivalg blir tatt av havnemyndighetene i den enkelte havn rett før vi kommer og vil kunne avvike fra kartene. 


 
Litt om havnene
Litt om havnene
Litt om havnene
Litt om havnene
plussreiser
Skoleskipet Gann og Plussreiser har samarbeidet i flere år om sommerturene våre
rgf-logo_7c60
Gannturene er medlem av Reisegarantifondet. 
En film som viser litt av hva Skoleskipet Gann kan tilby av sommerseilaser, dagseilinger, charterturer og arrangementer!
1174762_10151607346021120_1339153522_n
Cruise gjennom Kielkanalen 
11150653_10152754580626120_4124501624740690384_n
Vanlige spørsmål - og svar
rutekart%20skottland