Skoleskipet-Gann-logo-horisontal
Danning og utdanning i et maritimt miljø
Skoleskipet-Gann-logo-horisontal

Olsokcruise til Færøyene 25. juli - 3. august

DSC_2389
plussreiser
Denne turen er i samarbeid med Plussreiser
rutekart%202
RUTEKART 2020 Klikk på bildet for å se stor utgave

29. juli er både Olsok-aften og Færøyenes nasjonaldag – det vil vi få med oss! Helgenkongen Olav har alltid hatt en sentral plass i færøysk religiøs- og politisk tradisjon, og derfor valgte de nettopp Olsok som nasjonaldag eller Ólavsøka som de sier på færøysk. Vi kan være med å stå - hånd i hånd med alle i byen, og synge inn i natten. 


Vår tur starter i Stavanger og går innom Bergen før turen  vestover mot Torshavn. Vi skal ligge både i Torshavn og 
Klaksvik på Færøyene og få en fin seilas gjennom øygruppen på dagtid. I Torshavn blir vi med på feiringen og i  Klaksvik skal vi få oppleve mye av sangskatten folket på øyene er kjent for. På vei hjem til Norge tar vi turen innom Lerwick på Shetland. Sammen med oss på turen vil Kurt og Reidun Hjemdal og Tore og Gunn Elisabeth Lending

Reiseruten:
Lørdag 25. juli
Innsjekk fra 09.00. Alle må ha sjekket inn før 10.30. Det blir sikkerhetsøvelse før avgang kl. 12.00. Vi anløper Bergen 20.00 for påstigende passasjerer. Gjør oppmerksom på at vi ikke går innom Bergen på returen. Vi går fra Bergen kl. 22.00. 

Søndag 26. juli
Denne dagen tilbringer vi om bord, slapper av blir kjent med båten og medpassasjerer. Vi får en fin havseilas med mulighet for å se oljeinstallasjonene i Nordsjøen. 

Mandag 27. juli
I dag 08.00 ankommer Tvøroyri på Suduroy -den sørligste og fjerde største av Færøyene. Her blir vi liggende hele dagen og tilbyr ulike utflukter – både buss- og vandreturer. Utpå kvelden blir det Færøysk aften på land.

Tirsdag 28.juli
Vi legger fra kai midnatt og ankommer Klaksvik 05.00. Klaksvik er den nest største byen på Førøyene og ligger på Bordoy. Vi har hele dagen til rådighet her og tilbyr både buss- og fotturer. På kvelden blir det samling i lokal kirke/menighet. 

Onsdag 29. juli
06.00 går vi fra Klaksvik og setter kursen mot Torshavn, med ankomst 08.00. Byen har ca 18 000 innbyggere og er en fin blanding av gammelt og nytt – her finner vi bebyggelse fra 1600-tallet sammen med muligheter for shopping og moderne byliv. I dag er folkefesten i gang og vi får oppleve det på nært hold. Se de flotte nasjonaldraktene, se opptog og gå i gatene. Utpå ettermiddagen gir vi tilbud om utflukter. På kvelden begynner friluftsmøter og vi får høre mer sang og musikk. Det er mye liv i byen og høydepunktet for mange blir nok felles sang etterfulgt av ringdans fra midnatt av. En opplevelse for livet.

Torsdag 30. juli
Vi tilbringer store deler av dagen i Torshavn og tilbyr utflukter på formiddagen. Etter middag blir det tid på egenhånd i byen frem til avgang 18.00. 

Fredag 31.juli
Etter en natt om bord og en god frokost ankommer vi Lerwick 12.00. En flott dag ligger foran oss, og vi skal oppleve mye særpreget natur, historie og kultur. Vi tilbyr utflukter.

Lørdag 1. august
Vi ligger fortsatt i Lerwick og formiddagen kan brukes på egenhånd inne i byen. Etter middag tilbyr vi flere utflukter. Har du med sykkel er det gode muligheter for å bruke denne i dag, vil går fra Lerwick kl. 18.00 denne kvelden.

Søndag 2. august
I løpet av natten har vi krysset Nordsjøen og vi nærmer vi oss land. Etter frokost ankommer vi  Stavanger og 
Tømmerodden kl 10.00.Sykkel, god bok eller joggesko? Folk er forskjellige - og det setter vi pris på! Noen liker best å sitte og høre på en flink guide i en buss, andre trives best med litt puls opp på en fjelltopp. Noen liker en god bok, andre en sykkeltur. På Gann kan du gjøre begge deler. Vi har plass til både bok og sykkel! Du kan selv velge hvilket aktivitetsnivå du vil ha på din tur. Har du kajakk med, finner vi en plass til den også.​

 


Med forbehold om endringer

Priser


Kategori 1   17 990,-
Kategori 2   16 490,-
Kategori 3   15 490,-
Kategori 4   13 990,-

Bestilling: post@gann.no | 51 85 48 70
Eller på våre bestillingssider
 

Lugarkategorier

1a: Dobbel utvendig med to køyer på dørken
1b: Enkel utvendig 
2a: Dobbel utvendig med over- og underkøy
2b: Dobbel innvendig med to køyer på dørken 
3a: Trippel utvendig med to køyer på dørken og en overkøy
3b: Enkel innvendig lugar
4a: Dobbel innvendig lugar med over- og underkøy
4c: Trippel innvendig med to køyer på dørken og en overkøy

Lugaroversikt finner du her.

 

Reiseledere

På denne turen er bl. a Reidun og Kurt Hjemdal. Kurt er utdannet prest og har bl. a vært lærer ved Bibelskolen i Grimstad og prest i Norkirken i Grimstad. Reidun har jobbet i helsevesenet. Gunn Elisabeth og Tore Lending. Gunn Elisabeth jobber i direktoratet for økonomistyring, Tore er rådgiver på Skoleskipet Gann. Arne Nordbø er lærer på Skoleskipet Gann og er kjent for sine morsomme historier.  
bok

Skole

Skoleskipet Gann- Danning og utdanning i et maritimt miljø. Velkommen til et spennende skoleår på skoleskipet M/S Gann!
bat

Cruise

 Hos oss står fellesskapet, miljø og gode opplevelser i fokus, både om bord og i land på spennende steder. Når er det din tur til å blir med?
man

Maritime konvensjonsfag

Skoleskipet Gann arrangerer kurs for skipsnæringen